18 July 2014

PENERBANGAN MH17 TERHEMPAS DI UKRAINE ,MALAYSIA DIDUGA LAGI :(

 Ya Allah...another tragedy...sekali lagi Msia diduga ...Kapal terbang MH17 terhempas di Ukraine . .sangat mengejutkan! But kali ni mmg bukan salah Malaysia Airline ..either Ukraine or Rusia ..sama2 kita tunggu berita selanjutnya.
Ya Allah, dah la nak dekat raya :(( .

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/MH17_100mayatditemuibergelimpangandilokasinahas-Saksi/Article/?mutakhir=1

14 July 2014

INILAH SALAH SATU SEBAB RAMAI WANITA GILAKAN PREMIUM BEAUTIFUL !!


Germanyyy menang!! dah agakk dahh ..Germany main dengan adanya semangat berpasukan gitu. TEAMWORK makes the dream
works!heehhe... 

Ok topik hari ni bukan nak cerita pasal bola or worldcup..haha. elya
tak tengok sangat pun. elya lagi sayangkan tidur elya .hahah. Ni nak cerita tentang salah satu sebab kenapa ramai sangat wanita gilakan sangat dengan Premium Beautiful ni...ehhe. Rugi betol sapa tak pakai hohh!

Pernah tak kalian hadapi masalah seperti dibawah ni? bila duduk perut berlipat ,lepas tu nak cover dengan bag ?hahha. *pengalaman diri sendiri jugak*



Seriously bila perut buncit , nak pakai baju and seluar pun susah.. fuhfuhfuhfuhhhhh...rasa tak confident kan..
Biasanya mommy-mommy yg lepas bersalin  akan hadapi dilemma macam ni kan kan kan.but ade je anak dara yg mengalami dilema macam ni. dilema perut buncit or perut berlipat gitu. Yang kurus pun ada juga yg berperut buncit . Ok cuba cek perut masing masing sekarang.haaaaa!

Elya suggest , kalau sayangkan body kita. Nak cover perut kita yang berlipat/buncit .memang patut pun kita pakai korset .
 Macam mak elya selau cakap, lepas kawin , kena jaga badan betol-betol...kena kerap pakai girdle ke korset ke untuk jaga body shape. bila meningkat umur nanti,  badan kita akan cepat mengembang, lemak suka berkumpul dekat area pinggang,perut, punggung.hahha...betol kan?

ramai yang tertanya-tanya, korset apa yang selesa, yang tak senak, yang murah kan? Dengan jujurnya elya nak bagi tahu, korset Premium Beautiful ada ciri-ciri yang korang cari. yang perut buncit/
berlipat memang akan hilang. Konsisten pakai selama 6 bulan,
InsyaAllah body shape korang cantik nanti. aset2 badan akan terletak cantik.lemak-lemak badan ditarik ke tempat sepatutnya.
Yang penting harus pakai size yang betol. Bila pakai baju lagi bertambah cun!Ingat ye , kita bukan nak kurus semata, tapi nak bagi badan kita nampak kemas, cantik je bila pakai baju kurung moden, kebaya la, peplum lah..macam2 fashion baju sekarang kan.



tengok, gambar diatas ni kurus je orangnya , tapi perut buncit. dengan pemakaian Premium beautiful dapat ,perut buncit pun dapat disorokkan.




Confident with Premium beautiful Corset


Oh ya! kalau anda mengalami sakit tulang belakang / slip disc ,elya betol2 syorkan cuba la ikhtiar dengan premium beautiful ni.
Waist nipper PB ni mmg sangat2 membantu untuk pesakit2 slip disc.




Nak special price ?contact elya sekarang 0196343027
boleh refer entry sebelum ini [klik]

12 July 2014

PETUA DAN TIPS SEMBUH DEMAM DENGGI

Selama ni asyik dengar pasal orang terkena denggi.. tak sangka pulak diri sendiri pun terkena :(( ..nasib badan..takpe, rezeki nak kena kan..hehe . But seriously, memang takot sangat2. sebab denggi ni boleh bawak maut ...
Ini sekadar additional information untuk korang, untuk yang tak tahu.
Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebarkan oleh nyamuk Aedes betina. Cara penyebarannya ialah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. Vrus Denggi akan berada di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (average 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus. So, simptom-simpton demam denggi bermula dengan demam mengejut, On and Off .tiba2 takda selera makan, muntah2,ciritt-birit, pening-pening,  sakit-sakit sendi , pinggang dan otot dan gatal-gatal. Secara klinikalnya platelet akan turun sehingga hilang demam

Actually menurut doctor yg merawat elya, tiada rawatan khusus untuk pesakit denggi. Pihak hospital hanya menambahkan kandungan air (drip) didalam badan pesakit agar suhu kembali normal. Memang kena minum banyak air je . Alhamdulillah pelbagai rawatan alternatif and tips dari kawan2 dan family . Antaranya ,

1. Minum air mineral suam banyk banyakkkk .Penting sangat minum air nii.Memang elya minum lebih dari 3 liter sehari. memang ulang alik toilet tu 20 min.. haha. kalah orang mengandung kot.hahaha
 


2.  Sup ketam  - Rata-rata ramai yg bg tips ni.. Sup ketam dipercayai dapat menyembuhkan pesakit denggi..Naik muak jugak elya makan sup ketam ni 4 hari berturut2 ...huuuuu 



3. 100plus . memang bagus air ni, but bear in mind kalau terlalu banyak kite consume, takut gastric pulak sebab 100plus mengandungi gas.




4. Salah satu petua yang elya dapat dari Nurse di Ampang puteri, dia recommend elya minum jus kurma ataupn makan kurma banyak2.tak kisah brand apa.




5. Air rebusan Peria Katak. Oh my mum did it . ya ampun ,pahitttt!  well, nak sihat punya pasal,habis juga..haha

6. Of course Air Zam zam, minum banyak2 jugak. Wajib minum air ni..


6. Not to forget , BV Alfalfa Concentrated . salah satu petua untuk menyembuhkan penyakit denggi. Elya minum BV Alfalfa ni 2 sudu satu hari. Kelebihan product ni dapat menambah sel sel darah merah . Kalau sesiapa or kanak-kanak kecil yang tak lalu nak minum air rebusan yang pahit -pahit tu , boleh cuba air ni. tasteless! tiada rasa pn.hehe.macam minum green tea gitu.hehe . 1Sudu BV Alfalfa = 1KG sayur 



Apa petua and tips yang korang dapat. Cubalah ye. Ni sekadar perkongsian dari elya. 

08 July 2014

KISAH FELIXIA YEAP

Kisah Felixia Yeap atau nama barunya Raisyyah Rania Yeap


http://felixiayeap.blogspot.com/2014/07/3-julai-hari-kelahiran-semula-ku.html

07 July 2014

COOKIES RAYA-ALA FAMOS AMOS & DAHLIA CLASSIC - CONFIRM SEDAPP

Haiiiiiiii......... as per subject :)
Siapa nak order DARK CHOC cookies ala famos & dahlia classic cepat2 email elyaelmo@gmail.com or whats app 0196343027 elya k!!
Mmg hot selling cookies ni.4 thn berturut elya jual :)


Mmg sedapppp ..rangup...harum...mmg terbaik lahh.... bukan angkat bakul ye....ni based on feedback customer ..heeeeee
mmg uols tak akan nyesal nnt ok! if tak caya u boleh cari entry2 I sebelum ni..hehe

PRICE :
1) cookies ala famos amos RM30  
2) Dahlia Classic RM28 
 ** For Dark Choc Cookies I boleh post if u berada diluar KL







02 July 2014

BUKIT BINTANG TANAH JERLUS

Dulu tanah mendapp , harini Bukit Bintang tanah jerlus pulak .. Laluan elya nk pergi kerja selalu.. Aiyooo risauu nyeee .... 

Hopefully tiada apa2 yg berlaku