30 August 2014

ONLINE BUSINESS KEPERLUAN ZAMAN KINI


Yes you heard me! Alhamdullilah sejak elya join business GLAM ni, benda pertama sekali elya pikir ialah Business Partners and Customers melalui Blogging ,Instagram and also Facebook!! Elya memang buat business ni partime je. Elya buat business tak bukak kedai pun. Semuanya dihujung jari .



Imagine bangun tido, pagi nak pergi kerja, balik dari kerja ,sebelum tidur dapat whats app or inbox Facebook . Bertalu2 orang nak order Mineral Coffee , marine Essence , bio seleza,  nak2 after cuti raya ni ada yang  nak beli Premium Beautiful , JTX Air Tracker dan juga join business!! Mudah bukan??!!

Why internet? Because most of YOU spend in front of the Laptop /computer and Smartphone bukan?! Kalau tak Instagram/Facebook mesti ade blog or bloghopping!!

Percaya tak elya dapat customer PB corset mostly dari Blog ! Ada 2-3 orang tu my friend sendiri . Customer Mineral Coffee , Sabun Marine Essence ,bio seleza rata2 nya stranger , rasanye member elya sendiri jarang beli dengan elya .haha segan kot,ntah . Takpe, rezeki ada dimana mana.


For me, sangat2 rugi jika you duduk depan laptop or pc you ,but tak ambil peluang untuk generate income. If you nak bergantung dengan Nuffnang or gaji tetap u semata , lambat dear. Tak boleh nak generate banyak $$$ pun. Unless you ni dah setaraf Hanis Zalikha, Hanis Haizi, Beautiful Nara etc.. hihihi..

Lagi satu,the best part is  70% business Premium Beautiful & BIO SELEZA you all jumpa di google diconquer oleh group CDM HANIS!! Bertuah sangat2  berada di group yang hebat ni.

Yang penting, kena WORK SMART , WORK with TEAM 

Alasan tiada masa, tak pandai  sila tolak ke tepi. Kita boleh belajar. Semua GLAMprenuer menggunakan CARA yang SAMA!! BLOG  , INSTAGRAM and FACEBOOK . 

Kejayaan MESTI ada CARA! Zaman Sekarang online business inilah CARA yang paling CEPAT & PANTAS  untuk kita buat pendapatan sampingan , tapi dengan syarat Product yang nak dijual pun kena TIP TOP, mesti dapat kelulusan dari kerajaan . Di GLAM akan diajar bagaimana untuk naikkan Traffic di Blog anda. Sebab itu lah senang nak dapat customer :)

happy dapat customer hehe





Nak jadi seperti kami? No worries modal bermula serendah RM50 . Makin tinggi modal,  banyak lah income and untung kita dapat kn. Boleh pm elya 019-6343027  or elyaelmo@gmail.com untuk keterangan lanjut ya. Business GLAM tak sama mcm Business Networking di luar sana :)







27 August 2014

BIO SELEZA TOP AGENT


Be part of our agent today! Agent diperlukan diseluruh negeri. permintaan yang tinggi setiap hari . Cuba anda lihat saje di laman social media, bio seleza Feminine pad sedang hangat diperkatakan.
Saban hari jualan bio seleza semakin tinggi kerana tuala wania merupakan barang yang sentiasa menjadi keperluan  setiap bulan. adik-adik remaja kita,yang dewasa, dah berkahwin, single, wanita hamil dan wanita dalam pantang semua guna tuala wanita . 

Melalui penjualan Bio Seleza pad, anda dapat menikmati keuntungan dari RM1000 hingga RM3000/sebulan disertai dengan training percuma yang disediakan oleh GLAM dan mentor yang berpengalaman. Bukan itu sahaja, Free Trip percuma ke Austria &  Viena menanti anda!!! Sambil berniaga sambil bantu orang.  Sesiapa saja dialu-alu kan jadi agent .

Mahal ke? As I said in previous entry , tidak mahal pun jika dibandingkan dengan quality dan ciri-ciri kesihatan yang diberikan.If you can spend extra money on branded goods, makeup products, handbags, but why don't you put extra care on your Miss V? benda nak pakai lama . Bukan nak takut2 kan, this is the fact. 
Kalau diberikan pilihan, nak pakai kertas recyle or pakai kapas yang berkualiti tinggi? Sharing is caring :)

Kepada yang ragu-ragu nak mulakan perniagaan , jom tengok video youtube Tanya Dr Azizan osman (DAO) ni.
Bak kata Dr Azizan kalau ada RM2K-RM3K buat online business,sebab risiko rendah , tak payah nak fikir nak bukak kedai . Antara menarik lagi, nak berniaga kena ada Ilmu, cari Mentor yang dah berjaya, kena ada sistem (networking) ..etc.  

Alhamdulillah,Ciri-ciri yang beliau katakan didlm video ni, memang ada dalam Business GLAM ...~ :)
Tak payah ragu2 and takut2 lagi,  usaha je ..pm 019-6343027


HARGA BIO SELEZA


Ramai yang tertanya-tanya berapa harga Bio Seleza ? Murah tak ? Ada promo tak?here you go...






Bio Seleza Mixed Set :
30 pcs x 2 pack pantyliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
                        8 pcs x 1 pack pad malam( extra panjang)
                                 =Total 96 pcs                                                  
Price
 Retail RM131; Member: RM114



Bio Seleza Day Safe :
10 pcs x 6 pack pad siang 
=Total 60 pcs
Price
 Retail: RM128;  Member: RM111



Bio Seleza PantyLiner :
30 pcs x 6 pack pantyliner
=Total 180 pcs
Price
Retail:RM138; Member: RM120

Member Fee : RM50 

Current Promo : 
Buy Bio Seleza at Only RM737 , you will get 6 BOX + 1 FREE 
Save up to RM200 !!

Bagi elya harga Bio seleza ni tak mahal, sebab diperbuat daripada material yg berkualiti tinggi dan mempunyai ciri-ciri kesihatan bersama bio velocity energy .

 Siapa nak order?  COD area Cheras, Wangsa Maju, KLCC, Jalan Sultan Ismail
pm 019-6343027 or email : elyaelmo@gmail.com



15 August 2014

TESTIMONIAL BIO SELEZA FEMININE PAD

Walaupun product Bio Seleza ni baru, Syukurrr ramai yang puas hati dengan Bio Seleza Feminine pad dan dapat positive feedback dari pengguna. Baik pantiliner, pad pakai siang, pakai malam and yang extra long .. ramai yang puas hati dengan pack combo yang sangat2 berbaloi tu .Elya bukan nak melariskan barang2 semata, but dapat share kebaikkan sesuatu product dengan semua orang.Anda semua boleh baca sendiri latest testimonial dari pengguna2 bio seleza, Alhamdulillah..ramai yang bg positive feedback . Sangat SELEZA ok!!Mungkin ada yang tertanya tanya apa itu Bio seleza , anda boleh baca di sini [klik]

Cepat2, jom bertukar ke pad kesihatan ni....COD area Cheras Bandar sri Permaisuri, KLCC , Wangsa Maju and area Concorde Hotel, Shangrila Hotel (office hour) pm 019-6343027


TESTMONI 1 : CYST GONE



2. TESTIMONIAL 2 : KEPUTIHAN 





TESTIMONI 3 : BADAN CERGAS & TAK MOODY


TESTIMONIAL 4 : SELESA




TESTIMONIAL 5 : BERTENAGA



TESTIMONIAL  : PERIOD AWAL







12 August 2014

GLAM RAYA , POTLUCK RAYA


Last week , our founder CDM Hanis Haizi  telah menganjurkan  potluck raya di GLAM TTDI . Pelbagai juadah disajikan pada hari tersebut. tak tahu nak makan yang mana..haha..
Elya tak sempat nak bikin apa2, jsut sempat bawak badan dan perut je ...hihii..
Korang layan je laa gamba2 dibawah ni yeh :)






our co founder Cdm razali zain, beri sepatah dua kata



ada mamarzi ambik gamba kite :D



 my team with cdm Hanis, founder GLAM



 gerak ke tempat lain pula~




ok daaa...
jumpa kite di entry yang lain...


07 August 2014

SAY NO TO STARBUCK , INI KALILAH MINERAL COFFEE

Dunia sekarang sedang boikot segala yang made in israel .  Pada elya jangan lah kite boikot dengan emosi.Boikot la yang mana kite mampu dulu.  ramai diluar sana elya perasan boikot sesuatu barang tu dengan beria sgt sampai ganggu business orang tu . yang peliknya kenapa satu barang tu je boikot beria , barang lain tak ade pulak.. You know what I mean. Yang tak berapa nak paham tak ape. abaikan.haha

ok, maybe ada yang tak sependapat dgn elya, but this is my personal opinion . terpulang masing-masing.
Since ada yang sedang boycott Starbuck & Nescafe . Ini kalilah kiter bertukar ke MINERAL COFFEE
yang mana yang mmg addicted dengan Starbuck & Nescafe tu , cuba la korang bayangkan kesengsaraan rakyat2 di Gaza. 




Korang boleh baca entry-entry elya tentang Mineral Coffee di sini 
[ KLIK] . 
Mineral Coffee baik untuk kesihatan, bagi tenaga yang luar biasa, bersifat alkali, tiada gula tapi lemak2 manis masin gitu sedapp, aroma mmg perghhhh harum semerbak , yang penting less cafien. Yang ade penyakit sembelit & migrain mmg suggest untuk minum coffee ni, ramai yang ada migrain beransur ok. cubalah ..cuba.. Kalau korang taknak percaya cakap elya pun tak ape, haha. Korang leh google sendiri heee. Oh ya, penyakit darah tinggi, kencing manis pun  boleh minum mineral coffee ya...Tak ade masalahhh





Ok,  Elya tgh buat promo RM100 for 4 kotak Mineral Coffee . Jimatttt sangattt!!cepat2 grab promo ni wahai coffee lover!!! 
Yang nak jadi pengedar pun sgt dialukan, Bonus besar bila niaga Kopi ni sebab majoriti ramai yang suka minum coffee kan.

So, sesiapa yang  nak COD di sekitar Cheras, Bandar Sri permaisuri , Wangsa Maju , KLCC , Jalan Sultan Ismail boleh la pm elya
 019-6343027 or email : elyaelmo@gmail.com

#keepboycott 
#keepboycotting
#prayforgaza
#savepalestine
#savegaza

04 August 2014

BIO SELEZA FEMININE PAD


Ni elya nak cerita sikit tentang  Pantiliner &  Feminine Pad a.k.a Tuala Wanita yang kita dok pakai tiap bulan. Keratan akhbar recently , 'berhati-hati pilih pantiliner '.  Zaman moden ni, wanita banyak terdedah dengan pelbagai penyakit terutamanya kanser rahim. 

Korang tahu tak, Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada?

Bukannye elya nak takotkan korang , tapi ni lah realitynya. Selain daripada pemakanan maybe salah satu puncanya tak lain tak bukan daripada Pantiliner and pad yang kita guna setiap hari/ bulan .

So sebagai wanita , sebagai ibu or bakal ibu mesti lah kita takot ,betol tak? kita kena jaga mahkota kita iaitu V kita . 'benda' nak pakai lama kann. zaman dulu dengan zaman sekarang lain. Dulu zaman mak2 kita jarang kita dengar tentang penyakit2 kronik seperti barah pangkal rahim .







sanitary pads a silent health threat

tuala wanita punca barah pangkal rahim



Now,kebanyakan brand pantiliner and pad yang ada dipasaran, menggunakan bermacam-macam proses. Salah satu proses yang bahaya ialah dioxin  iaitu proses pemutihan kertas kitar semula. Tuala wanita /pad menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan dengan bahan kimia, dan diputihkan/dilunturkan dengan klorin supaya nampak bersih. 
Ya Allah , gila lahh!!!! 


So, apa perlu kita lakukan ?

Sebagai wanita pentingnya buat research , tanya doctor2 pakar or gynae tentang penggunakan feminine pad yang kita selalu guna .

For me, sejak dah didedahkan dengan info ni, terus bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad! Not only because of health, but because of comfort jugak .  My own testimonial , first  two days pakai Bio Seleza, memang segala darah beku keluar ..memang banyak. Pinggang tak lenguh2 pun. Alhamdulillah .


Bio-Seleza ni dirumus oleh Bio-Activated Energy, Nano Silver &  Ion Negatif.  ( * bila period biasanya orang akan berasa letih, pinggang lenguh2 kan? tapi tidak dengan Bio Seleza , kita akan rasa bertenaga* )

Kenapa Bio-Seleza???

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah & kering .
2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
3. Kain berkualiti  bernafas untuk pengudaraan, tak lembap.
    Rasa selesa sepanjang hari
4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah.
5. Slim, tak tebal sangat &  tak besar sangat .Just nice


Ni, gambar test letak tisu perbezaan antara Bio-Seleza vs Brand K  dan  Brand W yang memang famous.
terbukti Bio Seleza tahan serapan berganda-ganda !bila pakai comfirm seleza!



So apa tunggu lagi? Jom dapatkan MIXED gift set ni .
MIXED gift Set 
-2 pack pantiliner  x 30 pcs
-2 pack Night safe (malam) x 8 pcs
-2 pack day safe (siang) x 10 pcs . 
Total 96 pcs, Hanya RM131 sahaja ! berbaloi sangat . KAlau tak cukup bajet ,share dengan family or kawan-kawan .sambil guna sambil berniaga!Jangan berkira sangat dengan kesihatan dalaman kita.Prevention is better than cure ! Nanti bila dah sakit lagi banyak nak guna duit :((

No worries elya ada special offer untuk pembaca blog ni! :) 
Untuk nak jadi pengedar pad Bio Seleza pun boleh pm elya. Bonus besar RM3000 menanti anda! 

019-6343027 or email elyaelmo@gmail.com
















03 August 2014

BERCOZUMA DI AIDILFITRI -SALAM LEBARAN

Belum terlambat rasanye nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang mengenali diri ku ini hehehe.. Maaf zahir batin ya :)

So tema tahun ni color Peach . Tak plan pun nak pakai peach on our first day actually. Kebetulan my sister in law kahwin bulan june hari tu , tema family warna peach. So dgn spontannye kiterang decide first day kite pakai peach ,haha. Ok la tak membazir kan. Lagi pun baju I color peach tu tak pakai lagi. 

Korang layan je la pics ni yeh. hehe


 muka ni tak berapa nak bersiap lagi .
Tahun ni beraya dengn in law dulu.hehe

 kite pakai shawl ala ala style rnadia hihi.

me and my husband .
 I berCozuma di pagi raya. 
Apa tu cozuma? yang ni i pakai lipstic brand cozuma:)

Nak cantik dihari raya?
Jom berCozuma :)
RM35 je murah2...
quality setanding dgn jenama yg hebat2 yg lain