29 September 2014

SELAMAT HARI KOPI ANTARABANGSA 2014

 29 September merupakan Hari Kopi Sedunia. Sempena hari ni elya nak bagi harga runtuh/ murah untuk penggemar mineral coffee dan penggemar kopi ! Jujur elya katakan, elya mmg bukan penggemar kopi or nescafe bfore this. Bila elya diperkenalkan dgn mineral coffee ni, terus jatuh cinta!! Sebab kopi ni takde gula & member elya kata kopi ni boleh kawal kolestrol , kawal darah tinggi , kencing manis & boleh kurus! Hahaha. Elok juga lah bg husbnd muinum mineral coffee ni sebab husband mmg coffee addicted. 

Lepas try je minum, Seriously  elya mmg addicted da dgn mineral coffee ni . Setiap pagi wajib minum. Kopi ni less cafein tau , bila minum mmg tak akn pening kepala, badan rasa bertenaga jee!! Rasa lemak lemak gituuu!! Mmg susah nk explain. Hahahah.

So siapa yg berminat boleh pm/ whatsapp elya 019-6343026 .elya ade je di sekitar KL & selangor . Nak elya pos pun boleh .  Jom kite bertukar ke Kopi kesihatan . 



KEBAIKKAN MINERAL COFFEE

24 September 2014

ATTENTION PLS!!

Im a banker too. But i love my part time job. I enjoy doing online business with GLAM !  

22 September 2014

GLAMprenuers IN SHANGHAI

Hi semuaa...Monday blues hari ni?hehehhe
Ingat tak entry elya terdahulu tentang TRAVEL FOR FREE ? kalau tak ingat meh click sini 

Belom habis project #JOMEROPAH ,GLAMpreneurs diterbangkan ke Shanghai last week. Setahun 2-3 kali melancong FREE . Trip memang fully sponsored by the company  ( termasuk flight tiket, hotel, transportation, makan ) . Elya tak tipu. I have been travelling with GLAM since last year.  Kita hanya perlu bawak duit belanja je! tak ke ini namanya HEAVEN! 

Then, the best part buat business GLAM ni, all of us work hard and play hard ! Buat sama-sama. Mentor & Leader akan bantu kita sama2 achieve target kita. Sambil dapat income business, dapat pulak reward dr company yang merupakan Trip PERCUMA .Alhamdulillah , janji Allah itu pasti. Rezeki akan diberikan kepada yang berusaha.  Lepas ni kite enjoy di EUROPE pulak! 


Shanghai qualifiers

Kami bersama my beloved mentor Hanis Haizi.
Alhamdulillah.. kali ni 2 orang direct protege elya Noly &  Zura   pun qualify free trip ke Shanghai ni. Happy sangat !!memang tak boleh gambarkan.
Now bila dah ada rakan kongsi, tanggungjawab elya untuk bantu mereka qualify FREE trip . InsyaAllah more to come. 
TEAMWORK make the dreamworks

bersama mentor yang tak putus-putus bantu kami untuk berjaya .
Luaran nampak garang. tapi if u betol2 kenal beliau. Memang tak sama ape yang u sangkakan. trust me! 

Alhamdulillah... GLAMpreneurs safely arrived SHANGHAI !! Happy faces

Night view in Shanghai 




Next trip will be EUROPE Trip !! Confirm lagi besttt dari Shanghai
Elya memang nak bawak sangat2 korang  travel bersama.Seriously, business ni memang best. 
dengan business GLAM Selain dapat menaik taraf ekonomi kita, kita dapat juga membantu menaik taraf ekonomi orang lain. 
Korang jangan segan silu pm elya. Elya bukan nye jenis makan orang pun.haha. 019-6343027 .




SEE U!!











19 September 2014

TRAVEL FOR FREE TO EUROPE ANYONE ?

And again, FREE TRIP!!!! kali ni pergi ke EUROPE pulak . Sambil buat business sama-sama  dengan TEAM , habis qualify period company akan bagi REWARD .kali ni pergi ke EUROPE...~ serius tak sabarrrr!! Elya dulu buat business Hai O ni nak extra income je. Tapi bila kite buat bersungguh and company-terus bagi FREE trip . ( i know some of you tak percaya . Takpe , boleh pm elya dulu nk tahu kebenarannye hehe )

Ingat lagi masa  Free trip ke Korea (last year) . [ boleh klik sini ] .Korang boleh baca link tu . Memang best.serius best. Penat lelah berbaloii.  Pergi travel dengan duit sendiri tak sama dgn FREE . Bila pergi FREE ni, semua benda company dah tlg aranggekan. Air ticket, Hotel, Meals and transportation ditanggung beres. lain environment nya pergi dgn business partner dan pergi dgn family .

Afrer Korea, company bukak package ke Australia pulak . Time tu lg bersemangat elya buat business dgnbusiness  partner. cDm hanis as my business mentor banyak tolong .  Bnyk bagi strategy buat business  and  dapatkan tiket free + bonus besar (RM8000) punya pasal.Alhamdulillah qualify lagi.....[link ni.] 

So pada yg berminat nk join our team, JOm ramai2 kiter ke Eropah. Trust me. I will guide you to achive ur target and your ticket . 

Pada yg ingin kukuhkan ekonomi family and travel for free pm elya 019-6343027 . Dont assume , dgr dulu :) 

17 September 2014

BURGERBYTE BANDAR SRI PERMAISURI

Ok ni entry throwback sangat.haha. seminggu yg lepas.
Tiba-tiba elya teringin nak try makan Burger dekat Burgerbyte. Dalam hati, mintak2 la boleh terserempak dengan Zizan..haha. Memang harapan lahhhhh~

Ok la, sampai2 tak crowded sangat lagi. Tak tahu nak order ape. Takde pulak orang datang ambik order.
Oh rupanya2 layan diri. Kite kene pi kat counter bagi tahu nak order ape and bayar terus .eekekke. bijak zizan, cut cost disitu, tak payah ade pekerja ramai sangat.haha




Elya actually nak order nachos je, tapi tiba2 husband teroder burger nachos..huhu.
terpaksa lah makan jugakk walaupun tak teringin nak makan burger sebenarnye.
dengan air bandung.



ok close up.

Husband makan naked burger. ok sedap. Lupa nak snap pic.sebab lapar sangat time tu..haha




Ok ..dah habis makan. 
overall ok laa..takde laa tak sedap. Boleh tahan la :)


Sesiapa nak tahu lokasi burgerbyte Bandar sri permaisuri dekat mana, 
dier berdekatan dengan Murni., and bank Islam. 

16 September 2014

SELAMAT HARI MALAYSIA

12 September 2014

5 VIDEO YANG MEMBUATKAN ANDA EXCITED NAK PERGI VIENNA & AUSTRIA

Vienna, Austria 
Setelah korea , Australia ,Inilah next trip PERCUMA kami, insya-Allah bersama GLAMpreneurs dan projek baru #jomeropah kami yang baru sahaja dilancarkan beberapa bulan yang lalu.Belum pergi ke Shanghai lagi, company dah launch package baru , Ya Allah excited gile nak pergi EUROPE . Maklumla tak pernah pergi kan. Dapat pergi FREE tu yg excited ni. Siapa nak ikuttt? Free je.. nanti elya bg tau cara2 die, first come first serve . email or whats app elya 019-6343027

Sempena trip ke Vienna #jomeropah ini, sini elya nak kongsi dengan uols ,5 video yang sure korang pun nak pergi ke VIENA !hahaha. . please enjoy. Yang tak excited tu, anda takde perasaan ..haha


1. VIENNA COFFEE HOUSE 



Vienna coffee houses-Working with the Sony NEX5n for broadcast from Johnnie Behiri on Vimeo.




2. Austria: Vienna - Salzburg - Hallstatt

Austria: Vienna - Salzburg - Hallstatt from Tosphol Tos on Vimeo.


3. BUDAPEST & VIENNA

Budapest & Vienna 2013 from Robby Barnett on Vimeo.



4.Valentine's Weekend in Vienna

VALENTINE'S WEEK END VIENNA from Maison Carnot on Vimeo.



5.48h in Vienna

in Vienna, '10 from Claire&Max on Vimeo.


Enjoy tak? Hope korang enjoysssss. Elya and business partner setiap hari tgk video ni. Feeling excited. Ambik mood awal2.haha. So , sesiapa yang betol2 berminat nak follow our free trip ni, cepat2 whats app elya 019-6343027.yee elya tak tipu.. ini bukan scam haha.


11 September 2014

Hanis Haizi On TV1

Salam all, and again my business mentor on TV . this time on TV1 . 
Buat business mula2 nak kukuhkan ekonomi keluarga, now sampai tahap dah boleh beli ape shj yg beliau suka. Especially handbags . 

Lets join our journey towards financial freedom and time freedom ... ~ 

If you wanna know what is GLAM BUSINESS all about? And how to earn extra income RM3000-RM4000 per month, Pls pm me 019-6343027

10 September 2014

ANUGERAH SM / SSM 2014

Bertempat di PGRM hari sabtu yang lepas, berlangsungnya Majlis Anugerah SM /SSM . Tak sabar rasanye nak meraikan business partner elya pada hari tu. Ada bebrapa business partner elya tak dapat hadirkan diri atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. 

Congrats to Anis Syazwani dan Adis under Nolyanna , my direct protege. Inilah kejayaan bersama , hasil kite buat teamwork. Setiap kejayaan kite diraikan oleh company and business mentor. I hope uols keep it up, jangan putus asa , insyaAllah more to come.

Teringat dulu mula2 buat business pun elya bermula dgn sorang2 jugak. ambik award mula2 pun sorang-sorang jugak. Then dah dapat ilmu , ada mentor, disertakan dgn sistem dan tindakan slowly elya form team elya sendiri . Alhamdulillah , buat business dgn ade nye Teamwork ni lagi senang daripada buat sorang2. 

Jom layan gamba2 minggu lepas :)







duta cozuma haha

 congrats anis!! seorang ibu dan dan lecturer.

 suami kpd Noly merangkap business partner . Lelaki pun boleh buat busines GLAM

 time ni sambut anak2 turun dari stage :) 

 with our business mentor


 with my beautiful mentor CDM Hanis 



 We are GLAMchampion


 Tlg doakan kami satu team bersama sampai bila2  .
 Bak kata CDM Mai ,hanya yg mantap mampu bertahan :) 
Best buat business ni... susah senang bersama sama ..insyaAllah 

Alhamdulillah elya dikurniakan dgn business partner yg betol2 komited dgn business ni.  Hopefully lepas ni elya nak lahirkan ramai leaders under team elya .
sesiapa nak buat partime pun boleh , sebab kiterang semua bermula sebagai partimer ..jumpa dulu ,dengar dulu, then you decide .  pm 019-63430274 elya


02 September 2014

BERCUTI DI GRAND LEXIS PORT DICKSON

Dah lama nak blog pasal Grand Lexis ni.. baru sekarang sempat ehehe. 
Elya memang dah lama nak datang sini  sebab terpengaruh dgn pool dlm bilik tu, but bila tengok harga yg macam tak masuk akal, terus lupakan je hasrat tu. ..
Then, remebered one day tu, my sister tanya nak celebrate hari ibu mcm mana ? Ape lagi entah tiba-tiba terus suggest pergi Grand Lexis ,PD ni. Apelagi, elya check segala harga dekat booking.com & agoda.com , ok dah dapat harga yg berpatutan.  Memula sister tak berapa nak setuju, lepas elya yakin kan , terpaksa la akur jugak..haha. 

Tiba lah hari yang dinanti-nantikan....
Kami gerak lepas solat jumaat  sebab check in pukol 4 petang, lambat kan ? sebab pihak hotel ambik masa nak bersihkan air swimming pool kata nye...takpe lah..layankan je...
Perjalanan ambik masa dalam 1 jam lebih jugak la.. alhamdulillah sampai ke destinasi ..fuh fuh fuh perasaan bawak mak gi bercuti bestttt sgt sgtt.....

cantikkkkkk

 ni bilik kamii.....


sangattt luasss.. ade 2 katil king ...
laki2 tidor bawah..haha




yeayyyyy!!! ini lah yg dinantikan2. Dia siap ada dapor semua, ade microwave. 
boleh laa bawak makanan 

beautiful scenery


 budak kecik ni tak sabar-sabar


 Petang tu takda activiti sangat. Kiterang evening walk je. jalan2 ronda-ronda sekitar lexis ni. 














bangun2 pagi2 cari mineral coffee 


 sebelum balik , bergambar untuk buat kenangan..gituu



Alhamdulillah, satu family happy.. InsyAllah nak pergi lagi, nak stay lama sikit..haha. Tak puas la tido kat situ..haha. Dinner kat PD tak perlu risau sana banyakkk restaurant2 seafood , pergi je yg mana2 korang suka. korang google je, dah ramai orang buat review restaurant ape yg best di PD.

seriously I suka dengan environment sini. I recommend sangat korang datang sini.  Kalau sesiapa nak honeymoon ke, nak tenangkan fikiran sini best. if you stay dalam bilik je pun, ok je..sebab dalam ade pool :) . Kalau nak rate murah sikit cari dekat booking.com or agoda ok ...kesimpulannye , harga satu malam di Grand Lexis , mmg masuk akal 😍😍
anything nak tanya boleh email : elyaelmo@gmail.com


01 September 2014

HELLO SEPTEMBER