24 August 2015

KISAH AKAK BERPENDAPATAN RM3500 TANPA MASAK NASI LEMAK .

Kisah ini diambil dari [thevocket.com] . 

KISAH KAK LINA

Berpendapatan RM3500 sebulan tanpa masak nasi lemak! Hanya bekerja 5 jam sehari.
Kak Lina berniaga nasi lemak di depan rumah saya hampir 5 tahun lalu.

Dia pernah bekerja makan gaji tetapi sekarang dia mengambil keputusan berani menjual nasi di tepi jalan. Yang bestnya, nasi lemak dan segala lauk pauk yang diniagakan adalah bukan dimasak sendiri.
Rupa-rupanya, dia mengambil semua daripada kakaknya yang mempunyai warung nasi lemak. Kuih muih diambil daripada homebaker.

Siapa kata nak berniaga kena buat sendiri produk?
Adakah saya buat sendiri semua produk di kedai saya? Giant, Tesco, dan Aeon antara syarikat konglomerat yang kaya-raya dengan hanya menjual produk orang lain.
Kita yang baru nak mula bisnes, mula kecil-kecil dahulu. Impian biar besar. Nanti bisnes kita akan besar macam impian kita.
Puan guru pesan, kajian psikologi ke atas mereka yang berjaya adalah mereka yang memang kuat berangan dan kuat berusaha.
Amazing Ayu Food memang mempunyai hala tuju untuk memasarkan produk-produk usahawan dari seluruh negeri untuk pasaran di Lembah Klang dalam pelan jangka pendek.
Dalam pelan jangka panjang mestilah ke peringkat global. Itulah salah satu sebab anak-anak dimasukkan ke sekolah Cina. Teringat kata-kata orang lama, tuntutlah ilmu sampai ke negara China.

==========================================================
Sebab tu Elya start dengan memasarkan product orang lain untuk cari duit lebih. Zaman sekarang ni zaman yang Mesti ada second income ! Maybe ada yang sangat bersyukur dengan keadaan sekarang . But tak salah kalau kita usaha lebih sikit untuk memberikan yang terbaik untuk keluarga dan masyarakat kan? 
Bila kita ada duit lebih, dapat menggembirakan Ibu dan ayah tercinta, adik beradik dan family2  yang lain, indah bukan ? 
So fikir2 kan la...
Kalau ada yang tercari2 side income apa yang nak dibuat boleh pm elya 0196343027.  
elya boleh ajar macam mana nak berniaga online dan dapatkan RM1000 -RM3000 next month 
Product memang high demand selalu ... Barang senang laku!!



Payslip business

No comments: