02 September 2015

KE JEPUN KE KITA, KE OSAKA KE KITA !Yeayyyyyyy~


Yeay!!! Trip kali ni akan ke OSAKA Jepun. #KeJepunKeKita . Ya Allah tak sangka sangat company Sahajidah Hai-O buat VVIP Trip ke Jepun . 
Elya yang bekerja kat company jepun memang tak pernah terbayang pun akan sampai ke Jepun . Tapi bila buat business dengan SHOM , insyaAllah impian nak round the world tu akan tercapai . 
Jom kita tengok apa yang menarik di Osaka , Jepun.

1.Bila di OSAKA nanti , of course lah kena cuba sushi dan Takoyaki kat sana. ELya tak suka pun Sushi ni , tekak tak boleh nak telan ..haha. Teringin juga nak rasa sushi negara jepun kan, hehehe.
Takoyaki is my favourite!! sedapp sangat. Yang penting bila kat jepun ni kena hati2 bab makanan jugak. Kena beritahu no pork & no alcohol.
But no worries, company peka bab makan untuk usahawan Hi-O yg rata2 beragama islam . InsyaAllah akan provide Halal food.





2.Tak sabar nak mendarat di Kansai International Airport . Nak tengok betapa moden nya aiport yang terapung di atas laut ni .


3.And of course nak tengok bunga Sakura. Semoga tercapai impian nak tengok nanti . aminnn.




4.Nak jugak merasa naik Tempozan Ferris Wheel.  Cantik kn view ..subhanallah...


5.Kaiyukan Aquarium .


6.Universal Studio Japan uolssss!! Teringat dulu Free trip ke GOld COast .haha. Kalau diberi peluang nanti nak main semua rides dekat situ.
  



7. Dotonbori . The main torist attarction di Osaka . Best nii shopping beli souvenir kat sini.

InsyaAllah ada banyak lagi tempat2 menarik kat Osaka ni. Teringin nii nk tengok kehidupan orang Jepun ni .
Ya Allah ,Bestt nye! Paling best nya semua ni company provide secara percuma! VVIP trip tau korang .Semuanya percuma, bukan bag packers  uols. 
Elya dah merasa bercuti dgn Sahajidah Hai-O (SHOM) ,mmg superb!Kiterang hanya perlu tandby duit nak shopping sakan je.
  • Free Flight tiket
  • Free Hotel (4-5 stars)
  • Free Meal (Halal Food)
  • Travel guide 
  • Free Transportation

Siapa nak jadi travel buddy elya?
jom korangg kita cuti sama-sama. Kita tinggalkan Malaysia sekejap je, 5 hari je. hahaha.
Bila travel ke negara orang ni , luas pengalaman kita :)

whatsapp elya ok 019-6343027














1 comment:

azizi zizi said...

saya pernah tggal di osaka dan nagoya hampir sebulan..memang menarik..bersih n orgnya bersopan santun