26 December 2015

REVIEW- DILWALE 2015

Oh yess!! akhirnya DILWALE !! Yahoo....
betapa riang nya hati ini dapat tgk movie . Sanggup gagahkan mata ni tengok midnite 11pm on Sunday 20 dec Di TGV klcc  , habis wayang pun pukol 1pm lebih . Dah lama tak buat perangai tgk wayang malam2.. Aku ni cepat ngantuk haha. 
Kali ni husband tak ikut pun ,tak minat hisdustan katanya, oh I tak kisah pn . Dah izinkan I keluar tgk malam2 pun I dah bersyukur. haha. Elya pergi dengan my siblings, memang kaki hindustan . yeay.

Masuk-Masuk cinema ,fuhh fuhhh ramaiiiii manusia. Alamak salah timing ke kiterang tgk wayang ni. *pandang sesama sendiri * * dah bau semacam * * bau keti , bau kaki ,semua ada lah *  --->  time ni tak tahu lah kami nak gelak ke nak nangis ..adoiiiiii. salah timing lerrrr gi tgk. haha. But, its Ok. layann je la untuk malam tu.Overall mmg besttt, enjoyyyyyyyy sgt sgt ok. nampak takk expresi ku melalui penulisan ku ini.hah! The movie is worth watching . hakak bagi 4.5/5 . Tak tipu . :D
macam ada harapan nak repeat tengok lagi ni,haha.

Ni elya nak review secara ringkas and padat ok.

1. PELAKON
  Shah Rukh Khan and Kajol . 2 nama yang tak perlu diperkenalkan . Lakonan mereka berdua ni menyengat macam dulu. mengancam . ya ampun!! memang cair. cair sangat2, SRK maintain smart+ macho +cute sebab ada dimple tu ,renungan mata tuuuu.
Kajol lawa kot! muda sangat ni. Make up and baju yang cantik sangat2. fashion tampak modern . Stailista! Suka betol dengan style Kajol dalam movie ni. watak Before 15 years and After 15 years SRK and Kajol ,memang buat kami tak berkelip mata  ok. tergamam !hahaha.For me , Memang takde pelakon bollywood yg mempunyai penghayatan seperti mereka berdua . 
Dialog yg best ' Meera after today don't ever show me your face again ' .  Masa ni .... Uols tgk la sendiri yeee 😊 

Mafia ni .







nampak tak ? nampak tak? :D








Varun Dhawan(Veer ) berlakon sebagai adik angkat kepada Raj pun ,ok lah not .bukan watak utama pun kan. kasi can la.haha.
Kriti Sanon ( Ishita ) - ala model gitu, Tinggi lampai . At first ingatkan adik twinkle khanna . Bila google rupanya 2 orang yang berbeza. hehe.
adalah babak-babak Veer and ishita ni bercinta . yang ni korang kene tengok sendiri ok. lenguh nak type semua . heehhehe.



macam twinkle khanna kan? 






2. JALAN CERITA 
   Erm hindustan kan. what do you expect ?sama je haha. ada gangster ,mafia, ada happy, ada cinta, ada sedih , ada action, ada marah, ada menari, ada hujan, lokasi cantik ,ada meletop-letop .haha.
Tapi  ada twist sikit la. sikit. 
uols kene tengok sendiri , memang confirm tak boring. 
Kan I dah bagi 4.4/5 bintang tadi tu.heheh.


3.LAGU (OST)
 Berhantu sangat lagu-lagu dalam movie ni uolsss!
Gerua , Janam Janam , Manma Emotion Jaage , Daayre,Tukur Tukur ..
Elya paling suka Janam Janam . Such a heart-warming love song .Tiap hari bangun tido layan lagu ni . Nak tido layan kejap. hahah. ko mampu ? ahhaha. Laki pun dari taklayan , jadi layan sekali.haha.













Nah untuk uolssss...sambil buat kerja layan ok.




No comments: