31 August 2015

TAHNIAH SILAT CEKAK PUSAKA HANAFI !

THE LARGEST SILAT LESSON . Tahniah buat semua ! #worldrecord 











SALAM MERDEKA


24 August 2015

KISAH AKAK BERPENDAPATAN RM3500 TANPA MASAK NASI LEMAK .

Kisah ini diambil dari [thevocket.com] . 

KISAH KAK LINA

Berpendapatan RM3500 sebulan tanpa masak nasi lemak! Hanya bekerja 5 jam sehari.
Kak Lina berniaga nasi lemak di depan rumah saya hampir 5 tahun lalu.

Dia pernah bekerja makan gaji tetapi sekarang dia mengambil keputusan berani menjual nasi di tepi jalan. Yang bestnya, nasi lemak dan segala lauk pauk yang diniagakan adalah bukan dimasak sendiri.
Rupa-rupanya, dia mengambil semua daripada kakaknya yang mempunyai warung nasi lemak. Kuih muih diambil daripada homebaker.

Siapa kata nak berniaga kena buat sendiri produk?
Adakah saya buat sendiri semua produk di kedai saya? Giant, Tesco, dan Aeon antara syarikat konglomerat yang kaya-raya dengan hanya menjual produk orang lain.
Kita yang baru nak mula bisnes, mula kecil-kecil dahulu. Impian biar besar. Nanti bisnes kita akan besar macam impian kita.
Puan guru pesan, kajian psikologi ke atas mereka yang berjaya adalah mereka yang memang kuat berangan dan kuat berusaha.
Amazing Ayu Food memang mempunyai hala tuju untuk memasarkan produk-produk usahawan dari seluruh negeri untuk pasaran di Lembah Klang dalam pelan jangka pendek.
Dalam pelan jangka panjang mestilah ke peringkat global. Itulah salah satu sebab anak-anak dimasukkan ke sekolah Cina. Teringat kata-kata orang lama, tuntutlah ilmu sampai ke negara China.

==========================================================
Sebab tu Elya start dengan memasarkan product orang lain untuk cari duit lebih. Zaman sekarang ni zaman yang Mesti ada second income ! Maybe ada yang sangat bersyukur dengan keadaan sekarang . But tak salah kalau kita usaha lebih sikit untuk memberikan yang terbaik untuk keluarga dan masyarakat kan? 
Bila kita ada duit lebih, dapat menggembirakan Ibu dan ayah tercinta, adik beradik dan family2  yang lain, indah bukan ? 
So fikir2 kan la...
Kalau ada yang tercari2 side income apa yang nak dibuat boleh pm elya 0196343027.  
elya boleh ajar macam mana nak berniaga online dan dapatkan RM1000 -RM3000 next month 
Product memang high demand selalu ... Barang senang laku!!



Payslip business

23 August 2015

HAPPY WEEKEND

Yeay ..syok bila tibanya weekend . Macam-macam activity dan good news..haha . 

Being me yang memang jarang duduk kat umah bila weekend. Ada je halnya nak buat. Kenduri kendara and Business (ini wajib, punca rezeki jugak ni..hehe) . Bila buat business ni cash flow cantik, and dapat kenal ramai kawan2 baru, pergaulan makin berkembang. 

Seperti biasa , bawak pagi buat apa2 yang patut . Lepas tu jumpa client nak pass kan Bio Seleza Feminine Pad . Dia bagi feedback dia suka sangat dgn Bio Seleza ni, sgt selesa! Bila period tak rasa penat and tak bocor . 



Then , my business partner kak zura update bagi tahu dapat cash buyer for corset Premium Beautiful . Memang mudah jadi usahawan PB ni , ramai je perempuan nak cantik ,nak pasang badan . corset PB ni merupakan pelaburan yg sgt sgt menguntung kan. yeay #kipidap



Then petang tu terus zasss ke majlis aqiqah and majlis pernikahan my friend .Alhamdulillah selesai sudah.

Hakak pakai Aidijuma disitu, nampak tak?hahah. #percubaanMemakaiBawal 






Apa-apa pun daging kambing ni mmg awesome! half cook gituu..terbaikkk!!
hakak kasi 5 bintang :)



ASTRO BAGI 150 CHANNEL FREE..HABISLAH....~


Oh Em Gee....~
Astro bagi all channel for free from 22/8 - 31/8 ..
memang best lah boleh layan sakan..
tapi hujung bulan dey! orang sibuk layan closing..hahah.

Elya memang ambik package basic je pun. Sebab husband and wife kerja, rugi je kalau ambik macam2 package .

apa2 pun tq Astro...#syukurselalu

17 August 2015

SPECIAL PROMO! JANGAN KATA HAKAK TAK BAGITAU


Yeay ! Sempena Trip Ke Osaka ni, company Sahajidah Hai-O pun extend kan cash rebate Premium Beautiful , banyak sangat korang jimat ni heyy!! rugi sangat tak grab korset ajaib ni.

Sekali sarung, terus jatuh cinta! cepat2 lah whatsapp elya 019-6343027 kekakak sekalian, rebutlah peluang ni .pasang badan dari sekarang. iols so far pakai PB ni ,memang membantu untuk reshape kan badan ,lelamak degil mmg degil nak keluar.hahah.


Cara pembayaran :
1) Cash
2) Credit card Installment
3) Aeon Credit Installment





Seriusly bila betol2 konsisten pakai PB and Minum Set Kurus Bajet untuk detox, memang badan rasa ringan . Ini bukan ayat2 nak sedapkan cerita tau korang, mmg jujur nak cerita ni.
orang kata bila pakai corset ni tak elok untuk peranakan/rahim perempuan. Ternyata anda silap,elya dah gi cek dengan doctor pakar. :) i will write more bout this .stay tune...:)

Nah!! jangan kata hakak tak payunggg okeyyy :)




15 August 2015

HELLO AUGUST, HELLO OSAKA!





































Hello semua!! dah sampai bulan august dah . macam mana uols punya raya ? mesti syok kan ! ehhehe. Nnt kite akan update pasal raya ok! 

Ni happy sgt , company baru je announce next Free Trip ke Osaka Jepun. Fully sponsored 6 hari 4 malam .Semuanya ditanggung , senang cerita FREE ok. Baik dari segi :
1) Tiket flight pegi dan balik
2) Hotel 5 bintang
3) Makanan di Hotel
4) Transportation 
5) Of course dapat duit Bonus ,boleh la untuk shopping! 

Memang best sangat bila dapt pergi melancong FREE dengan Sahajidah Hai-O ni. Tak perlu pening2 , semua dah di-arrange kan. Korang pun tahu la kan, kalau kita pergi sendiri, kos nak pergi pun boleh tahan mahal nya . 

teringat my first trip dulu ke Korea , korang boleh baca link ni [klik sini] perghhh tak sangka akhirnya dapat merasa pergi Korea, hahah. dapat incentive trip ni+ Bonus business pund apat, Memang tak rugi pun!
Actually,korea ni tak pernah ada dlm wish list pun ,tup tup dapat juga jejak kaki ke Korea, Cantik & Bersih negara mereka! Alhamdulillah..

So Osaka mesti nak jejak jugak, bila pergi ke negara2 luar ni lebih luas pengalaman kita kan.:)
Elya dah baca beberapa blog yg story tentang Osaka, rata2 ramai yg cakap best ! January & Febuary merupakan musim bunga and weather time tu nnt pun sejukk jee, and nnt boleh tgk Bunga Sakura :D .

Best Kan! buat Business dengan Sahajidah Hai-O ni kami mmg digalakkan rebut peluang untuk dapatkan Free Trip melancong .

So pada sesiapa yang berminat nak Jana extra Income and nak Melancong secara percuma ke Osaka, cepat2 contact elya 019-6343027 .

InsyaAllah sama2 kita ke Osaka ya!