17 November 2015

BIO SELEZA



12 November 2015

SPECIAL OFFER COOKIES ALA FAMOS AMOS

Heloooo
Since ada yg dok tnya tnya elya bila nk open order.. 
Bila nk open order biskut sedap..
Nah!! Special for uolssss . Nak bg uols special price Sempena deepavali . 
Orang raya 1 minggu kn , so sempat lg nk order hahaha. 
Whatsapp elya ok 019-6343027

Mmg confirm sedap. Tak manis sgt pn. Crunchy , harumm... Harga pun murah jee . Mampu milikkk . 





09 November 2015

IN LOVE

Cantik .. Tertarik dengan rekaan fiziwoo ..
Neelofa pun cantik . 
Lawa- lawa baju artis pada malam anugerah skrin 2015 (ASK2015)
Ok tu je. 
Daaa~

06 November 2015

JUMAAT BARAKAH



Salam semua..
Alhamdulillah syukur dengan segala kurniaan dan rahmat dari Allah s.w.t. Semoga kita akan terus ditetapkan iman untuk menjadi hambaNya yang bersyukur, beriman dan bertakwa kepadaNya.

04 November 2015

I MISS TRAVELLING

Throwback . bestt gila time ni. ni first Free Trip elya buat business dengan GLAM. happy sangat2... dapat bawak husband sekali melancong secara percuma . syok!!! 



Lepas ni nak ke Osaka ,Kyoto, Kobe -Jepun pulak. 
Nak bawak seramai yang mungkin pergi melancong secara percuma.
sambil berbisness teamwork ,
company bg reward sponsored trip
Best!

siapa nak ikut ? 
dari tiket flight ,hotel , makanan, transportation ditanggung beres!!
apa yang best nye gi Jepun ni ? besttt hakakkkk


KETAGIH BETOL DENGAN ICED MINERAL COFFEE NI !

terliurrr tak??hahaha
Ya ampunnnnn seriusss sedappp. 
Bila letak ais mmg layan babe. 
Boleh bancuh sendiri, beli ye ais kat kedai. 
Tak payah dah korang nak layan kopi lain selalu, 
bertambah migrain nanti hahaha.
Minum Mineral coffee less caffien , 
lemak2 sedappp. give it a try baby.





boleh whatsapp elya if nak try ok ... 019-6343027

03 November 2015

GANDA-GANDAKAN INCOME

Ada yg nk tambah stok mineral coffee? Bio seleza ? Or nk set korset Premium Beaitiful? Harga masih sama walaupun Tol dah naik harga .. Ahakzz. 
Ada yg nk mencipta income bersama GLAM?
Jom whatsapp sy .. InsyaAllah sy cuba sediakan service terbaik utk semua. 
019-6343027


Muka ada senyummmm .weeee~

02 November 2015

JUST DO IT ....!

Happy Monday sisters~

Fuhhh lagi 1 bulan +++ je lagi kita akan meinggalkan tahun 2015..Kejap sangat masa berlalu .
Hampir setiap tahun kita listkan pelbagai jenis azam or wish list untuk kita lakukan. Persoalannya bagaimana pencapaian kita terhadap azam tersebut? kebanyakan dari kita hanya hangat-hangat tahi ayam sahaja. Memang untuk lakukan perubahan itu memang sukar sebenarnya. Sometimes kita banyak sangat deal dengan orang-orang negative di sekeliling kita sehingga membantutkan proses kita untuk menuju kearah kejayaan. Diantaranya,tiada masa lah, banyak kerjalah...suami sy ini lah..anak takde org jagalah...etc. And perasan tak, dengan alasan2 yg sis bg ni ,sis  tak ke mana2 pun . Still ditakuk yg lama.  

Those Who Hesistate Will Be Lost
Pernah tak sis dalam situasi macam ni.. mula-mula bila dapat kata-kata motivasi dari orang yang nak membantu kita.. BOLEH BOLEH BOLEH. Kita seakan-akan  berkobar-kobar sangat . Tetapi, beberapa hari lepastu keyakinan kita semakin pudar.. especially bila dah dikeliling dengan environment negative .Kita pun terpengaruh , cuba kaji selidik lagi.Lastly kita teragak-agak. Kenapa minda kita terlalu lemah?

For me JUST DO IT! Masa tengah semangat ialah masa untuk kita dapatkan momentum! Dan dalam pada kita nak berjaya, we need that MOMENTUM. Bila kita teragak-agak, momentum pun tiada. last sekali tidak terkesan pun dengan apa yang kita lakukan. Sebab tu dulu masa peluang business ini datang pada Elya, Elya memang NEKAD. Walaupun tahu ramai yang tak yakin dengan Elya, Elya tetap nak cuba juga.

Elya percaya setiap orang itu boleh BERUBAH jika dia MAHU untuk berubah. Tepuk dada tanya diri kita. sampai bila kita nak jadi dalam keadaan macam ni, still ditakuk lama . Maybe we can deny it, takpelah.. I dah selesa... I syukur dengan apa yang ada sekarang..But in your heart you are know it is NOT TRUE.

Dan untuk lakukan perubahan itu kita perlu ADAPT the CHANGE. sama juga macam orang bujang yg berkahwin. mula-mula tak biasa nak adapt dengan environment orang dah berkahwin . Tapi bila dah selalu adapt dgn situasi , akan jd biasa.  Sama je konsepnya dengan buat Business. mula-mula tak biasa, lama-lama Biasa lah!

So sis,bila dah sampai rasa meluap-luap untuk berubah, JUST DO IT. Kalau kita tunggu lama-lama, nak tunggu bulan jatuh ke riba which is very impossible. If I don't take the first step dulu how am I supposed to know I can be where I am supposed to be today.
Ingat, Syaitan tidak suka orang yang nak menuju kearah positif.. lebih-lebih lagi kaum muslimin. Muhasabah diri kita selalu..

Perubahan mestilah dilakukan secara peringkat by peringkat. Don't expect for overnight success. Belum apa-apa lagi nk income banyak RM30K and kereta besar in less than a month. Sounds tak logic langsung mesti la setimpal dengan usaha dan ilmu kita ada. Ini bukan skim cepat kaya or Money game!We are just a normal human being with a big dream.Buat business mesti nak belajar step by step.

Confident is a MUST to succeed in the business. Have faith in your abilities!There must be a reason why God created you.Without a humble but reasonable confidence your own power you cannot be successful or happy. Ramai orang cakap nak buat Business Premium Beautiful ni mesti nak pandai bercakap, mesti nak ramai kawan , mesti kurus. Tapi time tu elya takde skill apa pun . Yang elya ada cuma Yakin pada diri sendiri Kalau orang lain boleh, kenapa tidak elya?

Turn from NO into YES! Bila kita fikirkan MUDAH, mudah lah jadi. Don't complicated your LIFE. Dulu bila nak start business ni jual Premium Beautiful corset, I don't find hard at all. Dalam  hati terfikir ramai je perempuan nak body cantik ,ramai je perempuan nak berpantang selepas beranak ,selagi ada wanita selagi tu lah Premium Beautiful Corset ni ada permintaan . Lagi satu kita kan buat Online Business mudahhh jeeeeee !! setiap hari kita online kan,. tak susah pun .Mentor and leaders selalu ada bg ilmu.

If you make your life complicated, contoh siapa nak beli barang saya, kalau takde orang beli macam mana? kalau takde business partners macam mana? I tell u 5-10 years down the line you still won't get the answer. Tak akan kemana-mana . Too much analysis can lead to paralysis.

Kalau sis tak pandai takpe. Boleh je belajar and saya boleh ajarkan. Masa Elya mulakan business dulu pun memang tak tahu apa-apa pun . yang Elya nampak business ni boleh beri aku extra income untuk bantu family .Jalan dah ada just follow je Business Mentor elya . Thats it.

Always remember bila  ada kejayaan, mesti ada CABARAN.Challenges only make you wiser, not failure. It means, you need to upgrade and improve certain areas.Never make that mistake again. Gagal sekali bukan gagal selama-lamanya... kan?

Last but not least JUST DO IT! 


Your Business Coach &
Premium Beautiful expert,
Elya 




01 November 2015

GOODBYE OCTOBER ...HELLO NOVEMBER ~




Semoga Bulan ni lebih baik dari bulan lepas..

Tak sabar nak ke Osaka secara Percumaaaaa uolsssss...

siapa nak ikutttt???